Jako
každý rok i letos jsme se zúčastnili soutěže Tescoma Cup, která probíhá
na Střední škole hotelové a služeb v Kroměříži v termínu 17.3. -
18.3.2016, kde nás reprezentovali žáci oboru kuchař, kteří byli na
soutěži poprvé. Žáci 3. ročníku učebního oboru Kuchař-číšník, zaměření
kuchař Jakub Štefaník a 2. ročníku studijního oboru Gastronomie,
zaměření kuchař Nguyen Sy Anh. Tito žáci připravovaní pod vedením
učitelky odborného výcviku paní Štenclové reprezentovali na soutěži naši
školu s nadšením, pílí, radostí a částečnou profesionalitou, která
odpovídá danému ročníku. V Junior týmu bylo 30 soutěžících,
včetně žáků z Itálie a Portugalska. Konkurence byla veliká, soutěžila
řada žáků již s několika umístěními v prvních pozicích. Hodnotící komise
byla tříčlenná, přísně hodnotila hygienu na pracovišti, vzhled,
přípravu a pracovní postup pokrmu. Servis na talíři a chuť pokrmu. Jakub
Štefaník se umístil na krásném 12. místě, avšak Nguyen Sy Anh na 29.
místě, což bylo pro nás překvapením, čekali jsme lepší výsledek.
Ze
soutěže jsme načerpali spoustu zkušeností a zážitků, nové inspirace na
nové pokrmy a ponaučení. Důležité bylo, že se žáci seznámili s
prostředím, zázemím, i s tím, jak vše probíhá reálně na soutěži. Věříme,
že v dalších podobných akcích své nově nabyté vědomosti zúročíme a naše
výsledky budou čím dál lepší. (UOV Klára Štenclová, škola PRAKTIK)