Žáci naší školy opět na medailových příčkách !

Junioři opět úspěšní
 
Dne 26.2.2015 přijeli do polského města Bielsko-Biała studenti gastronomických a hotelových škol z různých částí Polska, aby předvedli své gastronomické dovednosti na 6. ročníku kuchařské soutěže Finesa chuti. V letošním roce byla stanovena jako hlavní surovina droby z jatečných zvířat.
 
Soutěž organizuje Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych, Beskidzki Klub Kulinarny a kolegové z Polské asociace kuchařů a cukrářů. Pozvání soutěžit obdržel juniorský a seniorský tým AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko.
 
Do města Bielsko-Biała přijeli členové juniorského a seniorského týmu AKC ČR SMS Tomáš Janíček a Vojta Hacsik, jako doprovod pak Karel Drápal, místopředseda AKC ČR SMS. Soutěž se konala v prostorách školy. Pořadatelé pro nás zde navodili velmi přátelskou atmosféru.
 
Soutěžní pokrmy, které připravovali naši junioři, byly dobře zvládnuty a při vyhlašování výsledků a předávání cen jsme byli velmi napnuti, pak však následovala velká radost:
 
2. místo - Tomáš Janíček, soutěžní pokrm: steak z telecích jater, smažený brzlík v bylinkové strouhance, celerové pyré, jablka pošírovaná v pivním karamelu a demi glace;
3. místo - Vojta Hacsik, soutěžní pokrm: vepřová játra na majoránce, špenátový kuskus, smažená slezina a blanšírovaná mrkev.
 
Úspěch Tomáše a Vojty je o to cennější, že kluci mají sedmnáct let. Srdečně jim blahopřejeme k příkladné reprezentaci české gastronomie a do dalších soutěží přejeme hodně úspěchů.
 
 
(Zpracoval: Karel Drápal, místopředseda AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko)